Typisch...

 

Begon je ooit vol enthousiasme aan je studentenleven, maar zit je niet meer lekker in je vel? Heb je het gevoel dat je continu druk bent? Dat je steeds vanalles moet en daardoor alles half en niets goed genoeg doet?

Stel je je studietaken uit? 
Of doe je juist niet anders dan studeren, omdat je bang bent dat je anders onvoldoendes haalt? 

Kun je je moeilijk concentreren omdat je hoofd niet rustig wordt?
 Vraag je je weleens af waarom je dit ook alweer wilde? Of wat je überhaupt wil in het leven? Heb je het gevoel dat je dat NU MOET weten? 

En maken al die drukte en dat gepieker je soms lusteloos, of juist erg gespannen? Haal je minder goede resultaten dan je gewend bent? 

 

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Studeren én daarnaast een leuk leven hebben gaat lang niet bij iedereen vanzelf. Gelukkig bestaan er wel manieren waarop je er beter en relaxter in kunt worden. Coaching kan je daarbij de benodigde steun in de rug bieden. 

Ik help je graag om stap voor stap de balans terug te brengen in je leven. Zodat je met zelfvertrouwen, zonder onnodige stress en vertraging kunt studeren én de dingen kunt doen die daarnaast belangrijk voor je zijn (ok, misschien niet alles ;)).

 

COACHING HELPT JE

 • Te ontdekken waarom je vastloopt
 • Omgaan met stress, faalangst en uitstelgedrag
 • Te weten te komen wat je, stap voor stap, kunt doen om een fijner leven voor jezelf te creëren
 • Focus en motivatie te ontwikkelen en behouden
 • Een balans te ontwikkelen tussen studeren en ontspannen
 • Een realistische planning maken en in actie komen
 • Je studie afronden zonder onnodige stress en vertraging

De mogelijkheden

Offline
Een-op-een coach-gesprekken in Utrecht

Online (binnenkort beschikbaar!)
In dit traject heb ik al mijn kennis en ervaring samengebracht in zes online modules. De modules bevatten waardevolle inzichten, vragen, opdrachten en informatie. Zo leer jij jezelf beter kennen en kun je concrete stappen en acties gaan ondernemen naar een relaxter studentenleven, met minder stress en meer balans. 

Yke is doortastend, kundig en begripvol. Door de juiste vragen te stellen geeft ze je op een respectvolle wijze meer inzicht in jezelf en jouw manier van werken. Zo kun je de patronen doorbreken waardoor je niet eerst niet verder kwam. 

Robert
Student Universiteit van Amsterdam

Lage kosten

De ervaring leert dat de meeste studenten met drie tot vijf uur coaching weer zelfverzekerder en productiever in het leven staan. Vergeleken met de kosten van langer studeren, verdient de coaching zichzelf terug. De investering is:

Vier uren €225 / Los uur €60

Online coaching
eenmalig €75

Veelgestelde vragen

 • Wanneer start het online programma?

Binnenkort is het spiksplinternieuwe online coachingsprogramma beschikbaar. In dit traject heb ik al mijn kennis en ervaring samengebracht in online modules. De modules bieden je inzichten, concrete stappen en actiepunten aan voor een relaxter studentenleven, met minder stress en meer balans. 

Wil je op de hoogte blijven en een voordelig startaanbod ontvangen? Stuur me een mailtje!

 • Wat is het verschil tussen online en offline coaching?

Het belangrijkste verschil tussen online en offline coaching is – uiteraard – de manier waarop we contact hebben: je komt bij me langs op kantoor voor een individueel gesprek, of je doorloopt de online modules en ontvangt daarop digitaal feedback.

Het voordeel van offline sessies is, uiteraard, de intensieve persoonlijke aandacht. Het voordeel van online coaching is de laagdrempeligheid: je krijgt meteen toegang tot de eerste module, er zijn geen wachtlijsten, geen afspraken en je kunt lekker aan de slag wanneer het jou uitkomt. 

Wat voor jou het beste past hangt af van waar je mee zit en van jouw persoonlijke voorkeur. Met online coaching is ontzettend veel te bereiken in termen van bewustwording en gedragsverandering, maar er zijn ook situaties, waarin het beter werkt om een-op-een met elkaar in gesprek te gaan. Vaak voel je zelf wel aan wat in jouw omstandigheden de beste optie is. Als je twijfelt kun je altijd contact met me opnemen of een gratis Inzichtsessie aanvragen. Het is overigens altijd mogelijk om tijdens of na een online traject individuele gesprekken bij te boeken. 

 • Online coaching, helpt dat wel echt?

Sommige mensen vinden het een gek idee om gecoacht te worden zonder dat er een-op-een gesprekken plaatsvinden. Toch zijn er online grote stappen vooruit te maken.

Ken je die momenten, dat er ineens een lampje aan lijkt te gaan in je hoofd, terwijl je met heel iets anders bezig was dan nadenken over dat ene probleem waar je mee zit? De meest waardevolle inzichten doe je vaak niet op tijdens een gesprek of contact zelf, maar achteraf, wanneer je er – bewust of onbewust – op reflecteert.

In het proces van het zoeken naar antwoorden en verander-acties is het dan ook vooral belangrijk welke vragen er gesteld worden en hoeveel ruimte jij jezelf geeft om die vragen te laten ‘broeien’ en er dingen over op te schrijven. Die vragen kunnen je zowel online als offline aangereikt worden.

 • Hoe weet ik of deze coaching bij mij past?

Stress Less students past bij jou als voelt dat het leven ook anders, relaxter kan, maar niet goed weet wat je kunt doen om die verandering te bewerkstelligen. Als je het gevoel hebt dat er wat moet gebeuren, je gemotiveerd bent om in actie te komen, bereid bent om te investeren, maar niet weet waar je moet beginnen. Kortom: als je je herkent in wat op mijn website omschreven staat.

Als je meer informatie wilt kun je altijd contact met me opnemen of een gratis Inzichtsessie aanvragen.

 • Ik wil wel graag, maar ik vind het ook een grote investering

Dat kan ik me voorstellen. Investeren is altijd spannend. Uit eigen ervaring weet ik echter hoe belangrijk en nuttig het kan zijn om te investeren in jezelf. Ik vraag me in dit soort situaties altijd af: Wat kost het? Wat levert het op? Wat kost het me (aan tijd, energie en geld) als ik doorga zoals ik nu bezig ben? Realiseer je ook dat dit traject een eenmalige investering vraagt, maar dat je de inzichten over jezelf en de praktische vaardigheden die je opdoet ook in bredere zin kunt gebruiken. 

Mijn dank gaat uit naar Yke, voor haar inzichten en inspiratie wanneer mijn gedachten chaotisch waren en ik niet wist hoe ik verder moest.

Lotte
Student Universiteit Utrecht